5 NAJBOLJŠIH MAKEUP TRIKOV

Ne glede na to, ali se z ličenjem ukvarjaš profesionalno ali ljubiteljsko, zagotovo bi želela izvedeti nekaj trikov glede ličenja in jih morda tudi vključiti v svojo rutino. Tukaj sem zbrala nekaj mojih najljubših:

MATIRAJ MASTNO KOŽO

Transparentni puder je pogosto prezrt v naši makeup rutini. Velikokrat se zdi kot samo še en “nepotreben” korak. V resnici je nujno preko tekoče podlage ali bb-kreme nanesti plast pudra v kamnu ali prahu, še posebej pa to velja za vse z mešano in mastno kožo. Zelo dober trik, ki je popolnoma spremenil moje nanašanje podlage je, da takoj po dnevni kremi za obraz nanesem na obraz tanek sloj transparentnega pudra in šele nato tekočo podlago. Po tekoči podlagi potem nanesem še en sloj transparentnega pudra. Koža se po tem ne začne svetiti tako hitro kot ponavadi in ostane lepo matirana čez dan.

LAŽJI NANOS UMETNIH TREPALNIC

Če ti umetne trepalnice povzročajo sive lase in jih nikakor ne moreš pravilno namestiti na oči je to trik zate: uporabi kak star čopič in nato z njim lepilo, namesto da ga naneseš na umetne trepalnice, nanesi direktno na veko, ob trepalnice, kjer želiš, da se. Nato počakaj okoli 30 sekund, da se začne lepilo sušiti in nato trepalnice enostavno prilepi na veko.

OPTIČNO DVIGNI OBRVI

Kako doseči videz bolj dvignjenih obrvi? Verjetno že veš, da se pod obrvi nanaša svetlo senčilo (to je lahko mat ali svetleče), kar naredi obrvi nekoliko dvignjene in s tem obraz bolj odprt in spočit. Malo manj znano pa je, da lahko obrvi optično dvigneš tudi z nanosom svetlejše barve nad obrv. Za to je najbolje uporabiti puder, ki je nekaj odtenkov svetlejši od tvoje barve kože in zelo narahlo osvetliti obrv na zgornji strani (vse od najvišje točke, pa do zunanjega dela obrvi). Za to uporabi mat izdelke, nikakor pa ne nanašaj svetlikajočih senčil ali osvetljevalcev, saj bo zgledalo preveč umetno.

POPOLNA BARVA ŠMINKE

Eden od najbolj koristnih nasvetov, ki sem jih dobila glede testiranja makeupa in se mi je res vtisnil v spomin je, da je šminke vedno najbolje testirati na blazinicah prstov. Kadarkoli se odpravim nakupovati makeup moje roke izgledajo porisane skoraj do komolcev. Pri šminkah je še posebej težko ugotoviti pravo barvo, saj je pred nakupom nikakor ne moremo testirati na obrazu, kot lahko to storimo s tekočo podlago. Kar nekaj deklet se mi je že potožilo, da so kupile šminko in so bile na njo popolnoma razočarane. Tako da, za vse moje makeup navdušenke: struktura in barva kože na blazinicah prstov je najbolj podobna ustnicam, zato boš dobila boljšo sliko o tem, kako bo šminka v resnici tudi zgledala na obrazu.

“PRO” NASVET

Če imaš težave pri zabrisovanju senčil na očeh ali senčenju obraza je velika možnost, da uporabljaš prevelik pritisk na čopiče. Ko sem začela z ličenjem sem tudi sama pogosto nanašala preveč produkta in ga nato s “težko roko” zabrisovala, pa vseeno nisem dosegla lepega zasenčenega videza. Ko sem v zadnjem času opazovala ene najboljših makeup artistov sem ugotovila, da jim je skupno to, da delajo z zelo lahko roko, postopoma nanašajo senčila in jih senčijo zelo nežno ter kljub temu dosežejo odlično pigmetacijo. Tukaj velja zlato pravilo: več je manj. Veliko lažje je postopoma dodajati in stopnjevati intenzivnost barv, kot pa obratno. Čeprav se zdi ta trik morda samoumeven je eden izmed najbolj koristnih.

Upam, da so se ti nasveti zdeli uporabni in da boš kakega vključila tudi v svojo rutino. Zelo se veselim tvojega odziva!

lx72740

 

7 thoughts on “5 NAJBOLJŠIH MAKEUP TRIKOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s