KAKO LAHKO PRIHRANIŠ PRI NAKUPOVANJU KOZMETIKE?

Si tudi ti ena od deklet, ki kar naprej zapravljamo za ličila in drugo kozmetiko ter imamo doma zajetno zbirko ličil, pa se kljub temu ne moremo upreti vsem novostim, ki vsak mesec prihajajo na police? Potem sem zate pripravila seznam nasvetov, s katerimi lahko prihraniš pri nakupovanju ☺️

1. SPREMLJAJ KOLIČINO

Če želiš res kar najbolje izkorititi denar in za isto ceno dobiti izdelek, ki ga boš lahko več uporabljala, potem je nujno, da spremljaš količine izdelkov. Zelo pogosto se zgodi (še posebej sem to opazila pri tekočih podlagah), da proizvajalci ličil spretno zapakirajo svoje izdelke v embalaže, ki zgledajo neprimerno večje od drugih, čeprav gre v resnici za enako količino izdelka. Iz lastnih izkušenj vem, da marsikdaj kupim izdelek, ker izgleda, da ga je veliko več v primerjavi s podobnim izdelkom druge znamke, tako da zdaj bolj resno spremljem koliko g ali ml produkt vsebuje.

2. POIŠČI CENEJŠE ALTERNATIVE

Se strinjam, da se je včasih super razvajati s kakim luksuznim izdelkom, ampak ti svetujem, da dobro premisliš, na čem želiš zapraviti svoj denar. Za določene izdelke se nikakor ne morem pripraviti, da bi dala veliko denarja. Taka je naprimer maskara. Verjamem, da so maskare, ki se cenovno gibljejo tudi okoli 30 ali 40 evrov super, ampak čisto isti učinek lahko dosežeš z maskaro za desetino te cene. Essence ima naprimer nekaj super maskar za zelo ugodno ceno.
Z nekaj kliki na googlu lahko najdeš cenejšo alternativo za skoraj vsak dražji izdelek, ki se ponavadi lahko primerja tako po pigmentaciji kot obstojnosti. Izberi izdelke, ki so ti zelo pomembni (naprimer odlična tekoča podlaga ali šminka) ter jih kombiniraj s cenovno ugodnejšimi. Denarnica ti bo hvaležna 😉

3. DARILO SAMI SEBI?

Darilni seti so ponavadi najbolj popularni v času praznikov, ampak v večini primerov jih lahko na kaki (skiriti) polici najdeš skozi vse leto. Naslednjič, ko boš kupovala kozmetiko poglej tudi tja-v darilnem setu boš za isto ceno dobila vsaj še en ali dva dodatna izdelka in s tem priložnost, da preizkusiš stvari, ki jih sicer ne bi.

4. NE KUPUJ ISTIH IZDELKOV ZNOVA IN ZNOVA

Jaz sem prva, ki povem, da sem kriva tega. Ker sem velika oboževalka nude ustnic imam veliko zbirko nude odtenkov, ki so si morda na oko malenkost različni, na ustnicah pa praktično ne opaziš razlike. Če ti tudi ti v podobnem položaju in ves čas kupuješ ena in iste izdelke ti priporočam, da si narediš seznam stvari, ki jih imaš dovolj v svoji zbirki in se zavestno odločiš, da jih več ne potrebuješ. Denar raje investiraj v kako novo, zanimivo barvo, ki je sicer ne bi preizkusila-mogoče ti bo pa všeč! Podobna stvar je pri paletah s senčili. Vsaka znamka ima VSAJ eno palto nude odtenkov in verjetno nisem edina, ki bi želela imeti vse. Ampak to pravzaprav nima smisla. Koliko (skoraj istih) rjavih odtenkov zares potrebuješ?

5. NAREDI SI SAMA

Veliko stvari, ki jih prodajajo je možno z zelo podobnim učinkom doseči tudi brez da zapravimo veliko denarja. Če imaš vsaj malo smisla, časa in volje lahko s pomočjo senčila ustvariš vse možne barve eyelinerjev, podobno je z barvami šmink, ki jih lahko dobiš  mešanjem pigmenov in labele … to je samo nekaj predlogov. Ustvariš lahko bleščičasta črtala za oči, osvetljevalce, izdelke za obrvi … Samo nekaj klikov po youtubu in že lahko ustvariš svoja ličila.

6. LEPO RAVNAJ S SVOJO MAKEUP ZBIRKO

Hrani ličila vstran od vlage, direktne svetobe in vročine, saj lahko to vpliva na njihov rok trajanja. Tukaj naj omenim, da tudi ličila imajo rok trajanja in vsakih nekaj mesecev je dobro pregledati zalogo in zavreči stare stvari, saj lahko povročijo reakcije na obrazu. Če boš pravilno umivala čopiče, zapirala pokrovčke na izdelkih, da se ne bodo sušili ter jih imela varno pospravljene ne boš zapravlajal za makeup bolj pogosto, kot je potrebno. V primeru, da se ti kaka senčka zlomi jo lahko popraviš z malo alkohola, rešiš pa lahko tudi zlomljene šminke.

7. RAZIŠČI PRED NAKUPOM

Namesto kompulzivnih nakupov raje počakaj in izdelek razišči-sploh če gre za dražji izdelek, pa tudi sicer. Čeprav nekaj v trgovini izgleda super ima morda kako pomanjkjivost,  zaradi katere izdelka na dolgi rok ne boš uporabljala. Obstajajo strani, ki se specializirajo s testiranjem in raziskovanjem izdelkov, tako da ti odzivov ne bo potrebno predolgo iskati. Za še hitrejše odgovore se lahko pridružiš kaki Facebook skupini ali forumu na to temo.

8. KUPUJ PALETE NAMESTO POSAMEZNIH IZDELKOV

Še posebej to velja za senčila za oči. Do danes so znamke že ugotovile, da uporabnice raje kupujemo palete-ne samo, ker imamo tako vse bolj pri roki, ampak ker se tudi cenovno veliko bolj splača. Čeprav kaka paleta stane okoli 50 evrov in se ti zdi to veliko je v resnici zelo ugodno, če v njej dobiš vsaj 10 senčil in si tako za vsakega odštela samo 5 evrov. Podobno je pri paletah rdečil za ustnice, ki pa so nekoliko bolj popularne pri vizažistih, ampak vsekakor pridejo prav vsaki domači uporabnici, ki ima rada izbiro.

To je nekaj mojih nasvetov in upam, da vam prihranijo kak evro, ko boste naslednjič v shoopingu 😃

                                                                         lx72740

One thought on “KAKO LAHKO PRIHRANIŠ PRI NAKUPOVANJU KOZMETIKE?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s